Identiteit & huisstijl

Voor elkaar

Voor elkaar

OPDRACHTGEVER: Xtra
OPDRACHT: Naamgeving, positionering en visuele identiteit

Drie welzijnsorganisaties in Den Haag – Mooi welzijn, Voor welzijn en Zebra welzijn – zijn samengevoegd tot één nieuwe organisatie. Aan ons de vraag om een naam voor deze nieuwe welzijnsorganisatie te bedenken, hulp te bieden bij de positionering en de visuele identiteit te ontwikkelen. Het resultaat en de samenwerking was dusdanig dat we ook zijn gevraagd om voor de overkoepelende organisatie Xtra een identiteitstraject in te gaan. (zie de case)

“voor jou, voor de wijk, voor elkaar” Pieter Pijlman Meer weten over dit project?
Pieter Pijlman vertelt je er graag meer over.
“voor jou, voor de wijk, voor elkaar”
image description

Kort en krachtig

De wens van de organisatie was een opvallende naam en identiteit. De naam moest kort zijn, makkelijk te onthouden en beschikbaar als .nl domein. Het beeldmerk moest goed zichtbaar zijn op de werkkleding van de buurtwerkers, op de gevels van de wijkcentra en onderscheidend van andere organisaties onder Xtra en hulpverleners zoals politie en ambulancemedewerkers.

Het beeldmerk is kloek en stoer. Het symboliseert de aanpak en mentaliteit van Wijkz. Grootstedelijk, met beide benen op de grond, klaar om de handen uit de mouwen te steken en de medemens te helpen. De onderkast letter en de afgeronde hoekjes geven het beeldmerk een menselijke zachtheid, de pay-off ondersteunt dat. Er is afstand, maar we zijn er wel voor jou, voor de wijk, voor elkaar.

Zichtbaar in de wijk

Zichtbaar zijn is belangrijk voor Wijkz. In kwetsbare wijken waar een groot deel van de bevolking de taal slecht spreekt of weinig sociale contacten heeft vervullen wijkcentra een belangrijke rol. Deze moeten dan wel gevonden worden. Én het moet duidelijk zijn waarvoor men er terecht kan.

Voor de grote diversiteit aan locaties, groot, klein, zelfstandig of als medegebruiker van een ruimte, ontwikkelde we een flexibel communicatiepakket en signing. De signing is niet alleen goed zichtbaar maar laat zich ook makkelijk voegen naar de mogelijkheden en wensen van de locatie.

image description

Signing op de wijkcentra

image description

Wijkz dichtbij

Waar je je ook bevindt in de stad, Wijkz is altijd dichtbij. Via de website van Wijkz heb je het wijkcentrum in jouw buurt zo gevonden, of contact gelegd met een van de talloze medewerkers of vrijwilligers. Superfijn dat we in samenwerking met ZWRTWT media de opvallende identiteit online hebben kunnen doortrekken.

Gerelateerde projecten

School met een Smile

Bekijk deze case

Welkom Water

Bekijk deze case

De stip op de horizon

Bekijk deze case