Identiteit & huisstijl

School met een Smile

School met een Smile

OPDRACHTGEVER: Buitenhout College
OPDRACHT: Ontwikkeling logo en huisstijl

Het Buitenhout College in Almere, begonnen onder de vlag van het Oostvaarders College is de beschermende vleugels van haar ‘grote broer’ al jaren ontgroeid. Geheel op eigen benen, in het prachtige moderne gebouw aan de Ambonstraat was de school toe aan een eigen gezicht. Medewerkers en leerlingen zijn trots op hun school. Trots op het vmbo. Na een pitch werden wij gekozen om dit gegeven verder uit te werken in een onderscheidende visuele identiteit.

“Leerlingen en medewerkers zijn trots op hun school - en wij ook!” Pieter Pijlman Meer weten over dit project?
Pieter Pijlman vertelt je er graag meer over.
“Leerlingen en medewerkers zijn trots op hun school - en wij ook!”

Onderscheid moet je durven

Toen wij na de pitch met de opdrachtgever aan tafel zaten bleek dat ons voorstel zelfs nog wel wat gedurfder had gemogen. Gelukkig hadden we onze schetsen meegenomen! Daar zat een logo tussen die we voor de pitch te gewaagd vonden maar waar we zelf heel blij van werden. Het team was direct enthousiast en door de doortastende houding van de directie was de ‘smile van het Buitenhout’ een feit.

Begroet met een glimlach

Om de zichtbaarheid vanaf de straat te vergroten hebben we kleurrijke banieren ontworpen en een stevige gevelbelettering. Naast het complete logo aan de straatzijde is het beeldmerk ook los geplaatst aan de entreezijde van de school. Zo wordt je elke schooldag begroet door een glimlach!


Bye bye oude beeldmerk, welkom Smile!

image description

Vrolijke buttons zorgen voor herkenning op de Open Dag

Service with a smile

Het ‘lachende mannetje’, ‘Mr. B’ of de ‘smile van het Buitenhout’. Het nieuwe beeldmerk kreeg al snel vele positieve bijnamen. Het is omarmd door medewerkers en leerlingen. Voor de herkenbaarheid op de open dagen ontwikkelden we vrolijke buttons waar iedereen vol trots mee rond kan lopen. De pay off ‘mijn vmbo’ onderstreept nog maar eens dat de drager (terecht) trots mag zijn op zijn of haar fantastische school!

De Open Dag poster valt goed op in het straatbeeld.

De Open Dag poster valt goed op in het straatbeeld.

Appelgroen en frambozenrood

In de hal of de gangen van de basisschool en op straat is het dringen om aandacht. In een mum van tijd moet je boodschap opgepikt en begrepen worden. Het is dan zaak om dicht bij jezelf te blijven en de boodschap zo helder en toegankelijk mogelijk vorm te geven. De Open Dag poster is een opvallende verschijning. Met een zelfverzekerde blik, een fruitige kleurcombinatie en stevige typografie kan niemand in Almere Buiten om de school heen.

“Fruitige kleuren en stevige typografie”

Gerelateerde projecten

Welkom Water

Bekijk deze case

De stip op de horizon

Bekijk deze case

European Partnership for Responsible Minerals

Bekijk deze case