Identiteit & huisstijl

Het pad naar jouw toekomst, het Futura College

Het pad naar jouw toekomst, het Futura College

OPDRACHTGEVER: Futura College
OPDRACHT: Nieuwe naam, huisstijl en wervingsmateriaal

Praktijkschool Woerden kreeg een nieuw gebouw. De naam – Praktijkschool Woerden – vonden de leerlingen en hun ouders stigmatiserend. De nieuwbouw vormde een goede aanleiding om van naam te veranderen. Misschien dat de school ‘College’ kon gaan heten. Dat laatste was de wens van veel leerlingen en hun ouders. Maar mag dat überhaupt, een school voor praktijkonderwijs ‘college’ noemen? Volgens de Onderwijsinspectie mag het, als maar duidelijk is wat voor opleidingen de school aanbiedt. Met het oog op de toekomst van de leerlingen, was de nieuwe naam al snel een feit: Futura College, school voor praktijkonderwijs.

“‘Een eigen leerplan, een betere toekomst’” Arjen Verduijn Meer weten over dit project?
Arjen Verduijn vertelt je er graag meer over.
“‘Een eigen leerplan, een betere toekomst’”

INGEWIKKELD!

Voortgezet onderwijs kan soms overkomen als een waar doolhof. Er zijn zo veel paden te bewandelen en zoveel mogelijke uitkomsten! Vooral dat laatste wilden we uitdragen met het logo. Door middel van herhaling is het logo ook inzetbaar als patroon dat een doolhof suggereert.

Handelsdrukwerk

Handelsdrukwerk

image description

SCHOOLGIDS

Naast het handelsdrukwerk hebben we ook andere schooldocumenten op de schop genomen, waaronder de schoolgids. Niet alleen is het een handzaam en informatief boekje geworden, we hebben ook een handige, interactieve online versie gemaakt.

OOK PRAKTIJKSCHOLEN WERVEN

Ter promotie van de open huis- en ontdekdag maakten we een informatieve brochure die aanstaande leerlingen met open armen ontvangt. We hebben foto’s laten maken door een van onze vertrouwde fotografen. Die foto’s hebben we gecombineerd met speelse getekende elementen om de brochure niet alleen informatief maar ook leuk om naar te kijken te maken.

image description

ECHTE VERHALEN

Wie kunnen nou beter over het Futura College vertellen dan een leerling en haar ouders? Door middel van echte verhalen en ervaringen krijgen ouders van aanstaande leerlingen een goed beeld van wat ze kunnen verwachten.

THE BIGGER PICTURE

Het Futura College is een van de weinige scholen in Nederland die het onderwijconcept Big Picture Learning aanbiedt. Dit concept gaat uit van het principe dat het meeste leren niet persé, of misschien wel helemaal niet, in de klas plaatsvindt. Dit soort onderwijs kijkt dus naar ‘the bigger picture’. We hebben deze opvatting weten te vangen in een leuke gadget die de school kon weggeven tijdens de Open Dag: een vergrootscherm voor je mobiel!

image description

PRAKTIJKONDERWIJS

Wat houd dat nou eigenlijk in? Niet alleen ouders maar ook veel basisschooldocenten hebben hier slechts een half antwoord op. Door middel van een vlotte animatie leggen we stap voor stap uit wat er allemaal bij het praktijkonderwijs komt kijken. Zo houden we de kijker geïnteresseerd terwijl hij wordt geïnformeerd!

Gerelateerde projecten

School met een Smile

Bekijk deze case

Welkom Water

Bekijk deze case

De stip op de horizon

Bekijk deze case