Websites en applicaties

Ground control to Major Tom

Ground control to Major Tom

OPDRACHTGEVER: TU Delft
OPDRACHT: Inspirerende website met een grote ‘cool-factor’

“The TU Delft Space Institute bundles and creates expertise on Space for local, regional and global impact on research, education and valorization. Our vision is to contribute ground-breaking solutions to the Space sector to serve scientific, economic and societal needs.”
Het sinds 1 januari 2015 bestaande TU Delft Space Institute is een vooral virtuele organisatie. De nieuwe website zou daarom een van de belangrijkste communicatiekanalen met de doelgroep worden. Haast was geboden want het instituut zou vier maanden later officieel worden geopend. Kortweg was de vraag aan ons: ‘Het adviseren over, ontwerpen en bouwen van een complete en functionerende website, waarbij het plaatsen en onderhouden van content uitgevoerd kan worden door eigen medewerkers.’ De volledig Engelstalige website zou geïnstalleerd worden op de L.A.M.P. omgeving van de TU Delft en moest dus qua ontwerp en techniek naadloos in die omgeving passen. Nadat de eerste verkennende schetsen met een toch duidelijke TU Delft look&feel in de smaak vielen, haalden we ‘de jongens van Qabana’ erbij om de site met ons te bouwen. In eendrachtige samenwerking lukte het zo om de site naar specificaties en ruim voor de gewenste deadline in de lucht te krijgen.

“The boldly go where no man has gone before.” Arjen Verduijn Meer weten over dit project?
Arjen Verduijn vertelt je er graag meer over.
“The boldly go where no man has gone before.”
image description

Hoofd in de wolken .... 

In de eerste schetsfase gingen we helemaal los. 'Ruimte' is een concept waarbij zwaartekracht een geringe rol speelt en voor je gevoel dus alles kan. Adembenemende platen van zwarte gaten en gestaag rondtollende satellieten kwamen onstuitbaar bovendrijven. Tot duidelijk werd dat het Space Institute over veel ging, maar juist niet over ruimtevaart. 

... en voeten op de grond

Daarmee stonden wij weer met onze benen op de grond en vlogen we het geheel wat pragmatischer aan. Een directory met alle relevante spelers in het vakgebied, veel kennis en informatie, overzichtelijk gerangschikt en makkelijk toegankelijk en - gelukkig - toch ook nog wel de nodige spectaculaire beelden en videos.

Bezoek de TU Delft Space Institute website

image description

Gerelateerde projecten

Trendsettend in Gemeenteland

Bekijk deze case

De juiste studiekeuze

Bekijk deze case