Animaties

Promotiefilm Stadslandbouw

Promotiefilm Stadslandbouw

OPDRACHTGEVER: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
OPDRACHT: Animatiefilm met 10 tips ter promotie van Stadslandbouw

In een stedelijke wereld is het besef van de herkomst van en de productie van ons voedsel vaak ver te zoeken. Naast de regionale productie van voedsel, gaat stadslandbouw ook over duurzamer voedselsystemen en een beter evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Belangrijk genoeg, maar vertel dat maar eens aanstekelijk in een filmpje van max. twee minuten aan gemeenteambtenaren en ondernemers :-) Zo’n klus begint met goed inlezen, interne brainstorms en het vormen van en schaven aan een ruw idee. Na goedkeuring van de ‘rode draad’ door opdrachtgever RVO.nl (programma Duurzaam Door) volgde het script en de lay-out van het verhaal in een inspirerend handgetekend storyboard. Na finaal akkoord konden we dan (eindelijk) op de Mac aan de gang.

“Stadslandbouw verbindt mens en natuur” Arjen Verduijn Meer weten over dit project?
Arjen Verduijn vertelt je er graag meer over.
“Stadslandbouw verbindt mens en natuur”


Aan het idee van de ‘groene draad’, een groeispurt van zaadje tot boom konden we alle tips letterlijk ophangen.

Per seconde wijzer

Een animatie begint met een storyboard. Om je gedachten te delen met de opdrachtgever, maar zeker ook om nog relatief ongestraft met inhoud te kunnen schuiven. Als de animatie zich in het digitale domein verder ontwikkelt, is aanpassing veel complexer. Vrijwel elke seconde film wordt zo uitgedacht en overwogen. Toch is het bewegend resultaat altijd weer een verrassing! Er is nogal wat beeldmateriaal (soms tot in de nachtelijke uurtjes) geïllustreerd en geanimeerd. Samen zijn we trots op het resultaat.

Het uitgebreide storyboard vertelt het verhaal, maar laat ook nog het nodige te raden over.

Het uitgebreide storyboard vertelt het verhaal, maar laat ook nog het nodige te raden over.

Het zaadje geplant

De stadse omgeving wordt getoond aan de hand van foto’s en geïllustreerd beeldmateriaal. Door het groeien van de plant ontstaat een vloeiende beweging waaruit als vanzelf tips en ideeën ontspruiten. Met deze film wil RVO.nl ambtenaren en ondernemers het belang van Stadslandbouw tonen én hen enthousiasmeren om in hun invloedgebied barrières te slechten en mogelijkheden te creëren voor particuliere initiatieven. Heel Nederland moet aan de Stadslandbouw: lekker, gezond en super duurzaam!

TIP! Bekijk meer animaties op ons vimeo kanaal

image description

Gerelateerde projecten

Marketingtips voor duurzame ondernemers

Bekijk deze case

Op weg naar circulaire bouw

Bekijk deze case